• Zeer voordelig
  • Voor 16:30 besteld, binnen 2 werkdagen in huis
  • Ruim 20.000 producten op voorraad

Uponor leidingsystemen

Uponor

Uponor levert praktische systeemoplossingen voor betrouwbare kwaliteitsinstallaties. Het assortiment bevat producten voor oppervlakteverwarming, oppervlaktekoeling, gas, drinkwater en warmtevoorziening. Uponor systemen zijn zodanig ontwikkeld dat ze optimaal op elkaar aansluiten en u als installateur perfect ondersteunen bij het doen van uw werk!


Uponor RTM fittingen

Uponor RTM koppeling

De nieuwe RTM™-technologie met geïntegreerde persfunctie is uitermate geschikt voor renovatie en nieuwbouw en maakt een veilige, snelle en professionele persverbinding mogelijk; ook op moeilijk toegankelijke plaatsen. Het revolutionaire fittingconcept zorgt voor perfecte verbindingen - ongecompliceerd en zonder gereedschap. De RTM™-technologie is afgestemd op de toepassing in combinatie met de uit 5 lagen bestaande MLC leidingen, die de voordelen van metalen en kunststof leidingen verenigen. Samen bieden zij u tal van unieke productvoordelen.

Uponor meerlagen perssysteem (MLC)

Uponor MLC koppeling

De Uponor MLC meerlagenleiding verenigt de voordelen van kunststof en metalen leidingen. De meerlagenleiding is zuurstofdiffusiedicht en corrosiebestendig. De lineaire uitzetting komt ongeveer overeen met die van metalen leidingen. Door zijn dimensionale stabiliteit maakt de meerlagenleiding een eenvoudige en veilige aansluiting van radiatoren mogelijk. De Uponor MLC meerlagenleiding is op lengte of op rol leverbaar en voldoet op het gebied van veiligheid, comfort en montagevriendelijkheid aan de hoogste eisen. De complete systemen van Uponor onderscheiden zich door uitstekende betrouwbaarheid en zijn dus de ideale keuze als het gaat om topkwaliteit voor uw installatie.

Uponor Quick & Easy

Uponor Quick & Easy

Speciaal voor radiatoraansluitingen worden de Uponor evalPEX leidingen met een zuurstofdiffusiedichte afdichtlaag toegepast. Door deze laag zijn de Uponor evalPEX leidingen zuurstofdiffusiedicht volgens DIN 4726. Al meer dan twee decennia worden de hogedrukvernette Uponor evalPEX leidingen toegepast voor een veilige verbinding, door simpelweg de Q&E ring met stop-edge tot aan de aanslag te schuiven, het uiteinde van de leiding te expanderen, de fitting in te steken en te wachten tot de leiding teruggekrompen is. Het Uponor PE-Xa installatiesysteem voor radiatorverbindingen bevat alle noodzakelijke componenten, zoals een T-stuk- of verdelerinstallatie, voor de meest gangbare radiatoraansluitvarianten. Uponor biedt een grote keuze aan gereedschap en toebehoren voor een veilige en probleemloze radiatorverbinding. Naast de nieuwe optrompgereedschappen M12 en M18 met hun optrompkoppen, zijn enkel nog de bijpassende snijtangen benodigd.

Uponor Vloerverwarming

Uponor vloerverwarming

Uponor levert energiezuinige vloerverwarmingssystemen, die zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten kunnen worden toegepast. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte zorgen vloerverwarmingssystemen voor een aangenaam, gezond leefklimaat, waarbij opdwarrelend stof tot het verleden behoort. Doordat de aanvoertemperaturen van een vloerverwarming in vergelijking met radiatorsystemen veel dichter bij de benodigde binnentemperatuur liggen, kan de energiebehoefte tot wel 12% worden verlaagd. Zo bespaart u geld en draagt u bij aan een duurzame samenleving.

Uponor Gas

Uponor Gas koppeling

Het Uponor meerlagenleidingsysteem GAS in geel maakt de eenvoudige, snelle en veilige gasinstallatie in gebouwen mogelijk. Het systeem bestaat uit een in de lengterichting gelaste aluminium leiding, waarop zowel op de binnen- als op de buitenkant een laag van vernet polyethyleen is opgebracht. De Uponor GAS fittingen bestaan uit vertind messing, de gefixeerde pershulzen uit roestvast staal. Voor het optische onderscheid dragen de gasfittingen gele aanslagringen voor de nauwkeurige en veilige aanzet van de persbekken. Daarmee gaat u voor beproefde en gecertificeerde kwaliteit.

Tot de levering van het meerlagenleidingsysteem voor de gasinstallatie in gebouwen hoort een gasstromingsbeveiligingsschakelaar met thermisch activerende afsluitinrichting. Deze beschermt de gasinstallatie tegen vandalisme. Voor een optimale veiligheid!